Záverečná konferencia Cezhraničného akčného plánu zamestnanosti pre mikroregión Cserehát

290174534_3054775328117452_8343865573578438012_n

Záverečná konferencia Cezhraničného akčného plánu zamestnanosti pre mikroregión Cserehát

🇸🇰 Cezhraničný akčný plán zamestnanosti pre mikroregión Cserehát sa pomaly, ale isto blíži ku koncu.
Dňa 16.6. – 17.6.2022 sa konala záverečná konferencia v meste Tiszaujváros. V priebehu uplynulých 4 rokov sa realizovalo 7 zaujímavých projektov, kde vznikali rôznorodé výsledky. Počas minulého roka sa ukončili 2 časti projektu, ktorého súčasťou bolo otvorenie 5 trhovísk, vybudovanie centra pre vzdelávanie ako aj zriadenie učebne pre žiakov so zameraním na odbor agromechatronik. Vďaka projektu Find your way sme pomohli ľuďom uplatniť sa na trhu práce. Za posledný mesiac mala Via Carpatia možnosť zúčastniť sa slávnostného otvorenia závodu na lisovanie tekvicového oleja, závodu na praženie semienok a lisovanie ovocných štiav, závodu na kvasenie kyslej kapusty ako aj lokálnej predajne a cukrárne. Odovzdal sa Svätoštefanský dom a vytvorila sa platforma pre lokálnych producentov.
Počas dvojdňovej konferencie sa v jednotlivých blokoch vďaka pútavému filmu, ktorý sa natáčal práve u týchto spomínaných partnerov, odprezentovali výsledky projektov a hostia mali možnosť ochutnať aj chutné lokálne produkty.
Projektoví tím Via Carpatia verí, že to bol prvý úspešný krok k rozvoju regiónu Cserehát a snahou bude aj naďalej podporovať projekty, ktoré budú ďalším prínosom pre tento región.
#clossingconference#InterregSKHU #BuildingPartnership #EuropeanUnion Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Programme